САЩ не планират да изпратят военни инструктори в Украйна и вероятно

...
САЩ не планират да изпратят военни инструктори в Украйна и вероятно
Коментари Харесай

САЩ пращат инструктори в Украйна след края на войната

Съединени американски щати не възнамеряват да изпратят военни инструктори в Украйна и евентуално ще го създадат, само че едвам, когато войната там с Русия завърши. Това съобщи висшият американски военачалник Чарлз К. Браун в понеделник, представен от " Ройтерс ".

Изявлението бе направено, откакто Франция отвори вратата за изпращане на войски за образование на силите на Киев.

Повече от две години след началото на войната руснаците постепенно напредват в Източна Украйна, употребявайки украинския дефицит на военни и месеците на закъснение на доставките на оръжия от Запада.

Това повдигна въпроси какво още могат да създадат Съединените щати и техните съдружници, с изключение на да насочат милиарди долари в оръжия и да обезпечат разузнаване и образование на украинските военни сили отвън страната.
 Още една страна от НАТО е подготвена да обмисли изпращането на войски в Украйна
Още една страна от НАТО е подготвена да обмисли изпращането на войски в Украйна

Швеция желае обща позиция на НАТО

" В момента няма проекти за изпращане на американски инструктори в Украйна, сподели пред кореспонденти военачалник Чарлз К. Браун, ръководител на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати.

Съединените щати имаха към 150 военни на подготвителни задачи в Украйна, до момента в който не стартира войната  през февруари 2022 година

Френският президент Еманюел  европейските народи да изпратят войски в Украйна.

Оттогава други европейски водачи обществено се опълчиха на концепцията и външният министър на Макрон се опита да обясни мненията, като сподели, че Париж може да изпрати войски в Украйна за съответни потребности, само че не и да се бие във войната против Русия.

Френски дипломати споделиха, че концепцията на Макрон е да разпали спор по въпроса, само че няма съответни проекти в тази посока.

Браун приказва дружно с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин след среща на военните поддръжници на Украйна. И той, и Остин подчертаха нуждата от поддръжка на Киев, защото той е изправен пред възходящ напън от съветските сили в Харков.
 Лойд Остин: НАТО ще бъде замесен във война, в случай че Русия победи в Украйна
Лойд Остин: НАТО ще бъде замесен във война, в случай че Русия победи в Украйна

Той е уверен, че Путин няма да спре в Украйна

Пентагонът отхвърли предлагането на някогашния върховен чиновник на Държавния департамент Виктория Нуланд пред ABC News, че президентът Джо Байдън би трябвало да анулира възбраната си Украйна да употребява американско оръжие за удари по цели в Русия.

Белият дом се опасява, че това може да докара до директен спор с Москва.

Браун сподели, че съгласно него Украйна не е употребила доставени от Съединени американски щати тактически ракетни системи на армията на съветска територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР